Pasta jajeczno-szynkowa

Pasta ta to przekąska, która można zaserwować z grzankami jako appetizer lub na śniadanie do świeżych bułeczek.

pasta jajeczna_2_a

Jest to przepis Macieja Kuronia na który wpadłam szukając przystawki na przyjęcie po chrzcinach. Czas miedzy obiadem a powrotem z Chrztu kościelnego był dość długi więc trzeba było czymś zająć żołądki gości zanim dostali pyszny obiad 🙂

Składniki

  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 100 g chudej szynki
  • pół łyżeczki soku z cytryny
  • 4 łyżki śmietany
  • 100 g masła
  • sól, pieprz
  • Czas gotowania: 30 min
  • Ilość porcji: 4 porcje
  • Poziom trudności: łatwe

Przygotowanie

1. Ucieramy masło z sokiem z cytryny.
2. Szynkę siekamy dość drobno.
3. Jaja siekamy i mieszamy ze śmietaną, dodajemy je do szynki i masła.
4. Mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Odstawiamy do lodówki.

SMACZNEGO !!!

Print Friendly

2 Replies to “Pasta jajeczno-szynkowa”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *