Kanapka ZIELENINA Z GRILLA

Kanapki – te grillowane, te na zimno i te na słodko czy też te na ostro – uwielbiam 🙂

Są proste do przyrządzenia i niesamowicie łatwe. Do tego wszystkiego składniki które potrzebujemy są ogólnie dostępne. Chrupiące warzywa podane na ciabacie skropionej oliwą przywołują mi na myśl letnie wspomnienia 🙂

 

DSC08353_a

DSC08357_a

Co kupić

  • ciabatta
  • bakłażan
  • cukinia
  • pomidor
  • cebula
  • czosnek
  • oliwa z oliwek
  • pieprz
  • oliwki
  • świeże oregano

DSC08354_a

Przygotowanie

1. Ciabattę przekrawamy wzdłuż.

2. Kroimy w plastry warzywa: bakłażana, cukinię, pomidora, krążki cebuli oraz czosnek i usmaż je na patelni grillowej.

3. Kroimy w paski oliwki.

4. Na spód kanapki układamy warstwami usmażone warzywa: pomidor, cebulę, bakłażana, cukinię oraz czosnek.

5. Dekorujemy oliwkami i oregano, doprawiamy świeżo mielonym pieprzem solą, i polewamy całość oliwą z oliwek.

SMACZNEGO!!!

Jak zrobić

poziom: łatwy
porcji: 2
czas: 10min

Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *